Main Menu

Quados 8 za 2m

Started by 9A4TM, 08. April. 2008, 23:17:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a1un

Ipak tunel ucka nije dovoljno velik da bi se mi dokopali tih slinih YU... 10 komada max i to uvijek isti...
Ajde bar se jos uvijek da odraditi dosta talijana, makar nisu to oni brojevi od prije 10 godina kad ih je bilo
>200 u logu... Jos malo pa gotova smjena na poslu, cujemo se malo kasnije na CW djelu banda

73 Davor 9A1UN

odoh offtopic sri

9a2sb

Evo da i ja prepričam ono što vidjeh u subotu.Na lokaciju 9A4V/9A1CHI sam stigao cijeli sat prije natjecanja i oduševilo me što vidjeh.U hladu orasa,koji je preživio minsko polje(lokacija je donedavno bila puna "sjemena" jer na crti razgraničenja sijalo se, braca moj,tko je šta imao-usput dečki iz 9A1CHI su to sami razčistili-ČESTITKE),majstor od kujne Hrvoje 9A4EW,zadnja proba čobanca......gotovo.....svi za stol.Nisam se ni snašao ,ajmo jest!Čekaj.Idem ja razgledati Quados.Ja sam 2m (u visinu),a ovo je molto,molto.....Svaka čast mali majstori iz podruma (nadam se da nije Fritzlov-OE).Mićo se penje malo zakreće,balans-sredina.....ajde Zlatko malo pozovi.Nakon CQ de 9A4V.....pile up.....zovu svi od HA,US do LZ.....i naravno prika YU/S56A -mladoliko zvuči na 2m.....hi.
Začudo 15.55 sve spremno-ne kasni se-neće biti dobro, sjedaju Željko-9A4FW i Kruno/Jim-9A2SD....ožeži baja.
Hrvoje,Mario,Mićo i ja malo nišanimo sa 10Ghz,ali polje 144Mhz skalamerije je prejako....."never mind", milina je slušati onu dvojicu kako "laju" širokopojasno.....hi.
Hrvoje je sve to ubacio u malu kutijicu (slikalo) pa će biti nešto od sličica.Dečki svaka vam čast i hvala što ste mi otvorili prilaz lokaciji (mogli su me skrenuti i par metar lijevo.....booooooom).GL de 9A2SB
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski.Svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A4EW

Evo i "dokaznog materijala" da je OC Zlatko/9A2SB bio naš gost na 9A4V kontest lokaciji za
vrijeme 9A VHF/UHF/SHF natjecanja  ;D

Prvi dio:

73 de 9A4EW, Hrvoje

9A4EW

Drugi dio:

73 de 9A4EW, Hrvoje

9a3mr

Molim odgovorne da mi objasne: kaže li se "čobanac" ili "čorbanac" ?  ???

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4FW

Eeee, to je duga priča pa te pozivamo na čobanac koji ćemo praviti za 9A 50/70 MHz contest. Ti ponesi vino...   ;D

Ali evo najkraće moguće objašnjenje:

Čobanac je tradicionalno slavonsko jelo koje se priprema u posebnim bakrenim kotlićima na prirodnoj vatri. Zato se ovo jelo obično priprema na otvorenom, ispred kuće ili u prirodi.

...a najbolje čobance možete kušati na contest lokacijama u slavoniji  ;D

73 de Željko, 9a4fw

9a2sb

Eto.......ja sam ono što liči na G-pejku a okolo su antene i uređaji,pčele(100-tine tisuća),kamioni....i vječiti Mićo!
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski.Svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A4EW

Quote from: 9A4FW on 05. May. 2008, 13:21:24
Eeee, to je duga priča pa te pozivamo na čobanac koji ćemo praviti za 9A 50/70 MHz contest. Ti ponesi vino...   ;D

Ali evo najkraće moguće objašnjenje:

Čobanac je tradicionalno slavonsko jelo koje se priprema u posebnim bakrenim kotlićima na prirodnoj vatri. Zato se ovo jelo obično priprema na otvorenom, ispred kuće ili u prirodi.

...a najbolje čobance možete kušati na contest lokacijama u slavoniji  ;D

73 de Željko, 9a4fw

Rolando, ono tvoje vino molim te NEMOJ DONOSITI ni za živu glavu! Od njega sam ujutro u Kraljevici imao amneziju i
rupe u sjećanju  ??? .  Bio sam bolestan tjedan dana nakon povratka.
Uz dužno poštovanje prema tvom vinu, uz čobanac ćemo radije piti naša domaća slavonska (Erdutsko, Iločko, Beljsko).
Provjereno ne izazivaju takve kontraindikacije i posljedice.

73 de 9A4EW, Hrvoje

73 de 9A4EW, Hrvoje

9a6c

???

Hrvoje, a da niej neki drugi problem u pitanju ;D ;D

Zlatko, a di je nestala frizura? Nije ona kapa toliko velika da sve u nju stane?

Imam ja još dokaznog materijala iz 1974 pa da vidimo šta su radili đakovački frizeri :D

Inače, nisam baš od vina, ali toplo preporučam makedonski cabernet sauvgnon s dodatkom vranca u 5 lit pakovanju s pipicom...

Ovaj contest topic mi sve više počinje sličiti na neke magistarske radove, a još kad bih provalio kakve sam danas tripice složio za po doma, i kod  mene bi taj quados osvanuo...

;) svima

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A1Z

Hmmm,  .. ja bih rekao da se ipak radi o kotlovini a ne o čobancu .CSI prema slikama > pa sami veliki tanjuri na slici   : ))

Šalu na stranu .. odličan posao momci . Mislim da ste upravo postali 2m velesila. Kolko je pojačanje ovok quadosa?

Inače hvala da ste mi uslikali SB nisam ga vidio od one slike na krovu.

73s de Luci, 9A1Z
Luci, 9A1Z

9A2WA

Ma vidi ,vidi i "Dugački " otiša u portabl  8).
Drago mi vas je svih vidit i moje čestitke za ekipu u punom sastavu.....
Pozdrav od Mike 9A2WA zvanog "Putujući cirkus"  ;D
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A4FW

Quote from: 9A1Z on 05. May. 2008, 17:48:43
Šalu na stranu .. odličan posao momci . Mislim da ste upravo postali 2m velesila. Kolko je pojačanje ovok quadosa?

Inače hvala da ste mi uslikali SB nisam ga vidio od one slike na krovu.

73s de Luci, 9A1Z

Pozdrav Luci,

Zlajo nas je počastio svojim dolaskom na lokaciju pred početak contesta. Mi ostali starimo a on je isti od kada ga ja znam (1987)  :)       

Prema proračunu je trebao imati 15,5 dBd-a, ali nam je Dragan (YU1AW) sugerirao povećanje refletorskog zida na 6,2 Lambda, čime se gain povećao za 0,5 dB uz neznatno pogoršanje SWR-a. Znači trebalo bi biti cca 16 dBd-a.
Antena je stvarno dobro odradila svoj posao u contestu...širina snopa je UFB pa je ona pokrivala YU, YO, LZ, UR5 i dio HA.
Ovo nam je najbolji rezultat u ovom contestu, ali ima još mjesta napretku do HLJK-a u srpnju  :) . Samo moramo po novu hrpu aluminija u Osijek  ;D  ;D

Željko, 9a4fw

PS
Svaka čast za DM7A na 3cm!

9A4FW

Quote from: 9A2WA on 05. May. 2008, 18:14:52
Ma vidi ,vidi i "Dugački " otiša u portabl  8).
Drago mi vas je svih vidit i moje čestitke za ekipu u punom sastavu.....
Pozdrav od Mike 9A2WA zvanog "Putujući cirkus"  ;D

Eee Mike,

posebno vino čuvamo za trenutak kada budemo radili vezu s tobom na 3cm. Stvarno smo se dobro zabavili u contestu...samo je ta veza falila za početak derneka!  ;D ;D ;D

9A3LN

Moje čestitka Vinkovcanima za antene i entuzijazam.

Dobro bi, nama manjima, dosao proracun takve antene za 432 i 1296 MHz.

Zlatko je išao, kao šerpa na Himalaju, samo zato da osvoji novi najviši vrh Slavonije. Dakle, to više nije bundeva već paleta cigli. Za portabl rad nekima je Bog podario brda i planine, a mi Slavonci, kao uvijek, sami svojim rukama moramo naraviti brdo, i čobanac, i fiš, i dimljene potkove, i šarane na rašljama, i kolače brdo kolača,i ... uf što smo debeli, neki, osim šerpa.

Pozdrav, Damir 9A3LN

9A5M

Dobro je decki, svaka cast!
i molim Vas da maknete onu betonsku gredu na ulazu u PPS, 9A2OU se cesao po glavi do kuce!! Hi
Neznam kak je tek prosao Zlatko kad je isao gore?
GL