9A VHF/UHF/SHF

Started by 9a5st, 03. May. 2008, 06:53:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S58M

Pozdrav!

Posle nekoliko godina je bio opet u etru S50G u sestavi S51QN-Tomo i S58M-Dare. Pošto sva bila samo dva operatera, sva odlučila da radiva svaki svoj band, Tomo na 70 cm, a ja na 2 metra.

Tehnički uslovi su bili sledeči:
144: transverter Javornik + IC781, PA HG51 200 W i 2 x 15 el. yagi YU7EF na 20 m,
432: IC821, PA home made 150 W i 2 x 24 el. yagi YU7EF na 12 metara.

Lokacija je na 850 asl, loc. JN76KC, Zgornja Slivna.

Uslovi na 2 metara veoma loši, i veliko QSB-ja. Ali moram da kažem, da sam izradio nov sistem za 2 metra i 70 cm uz veliko pomoč od YU7EF, Popa, koji mi je dizajnirao antene, koje rade UFB. Uradiu sam za cca 30 % više DL (čitaj: zatvoren prema DL-između su Alpe), takođe dosta više YO-ja, LZ-ja i prvi put HB9 i TK/p.

Rezultat je takav, kakav je:

144: 247 qso, 77.000 pts. ODX: 703 km
432: 85 qso, 21.000 pts, ODX: 668 km.

73 iz S5!

Dare, S58M /JN76ID/

9a6c

BRatzo, ima lokacija u BiH, samo je pitanje jesu li dostupne. Za Kozaru znaš i sam šta je Kićo radio prije rata. Vjerujem da je i Klekovača isto tako OK, samo ne znam kakva je situacija na vrhu... Srnetica je 1.961 m asl... Samo što danas ne igra toliko vidsina koliko struja i stupovi... Vidiš kod 9A5Y, S57O, 9A2AE...

Nije laka odluka.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A1Z

Malo ilustracije iz 9A VHF UHF SHF:

Zahvaljujući komociji sa IC7000 snimanje sa banda je na dohvat ruke . Samo treba stisnuti record..

U prilogu je par zanimljivih snimki:

1. OE5VRL/5 , Rudi standardno snažno . To je direkt tropo ..kao što se čuje pravih 599 ! Nije to tako blizu.
2. OL4A .. tropo na granici mojeg set up-a tj. oko 500 km. Nagradna igra .. broj veze koji daje   HIHI
3. i za kraj ugodno iznenađenje : SP6GWB. Na kraju snimke se čuje S51ZO koji ga poziva i sam se čuje BS iz oblaka.

ima toga još ako ima interesa...

73S DE
Luci , 9A1Z
Luci, 9A1Z

9A1Z

Ide i treća snimka ....

SP6GWB  3cm RS
Luci, 9A1Z

9a4qv

Laci koja je nagrada?
519/057

Ja sam mislio da je to nesto "tanje",  ovo je djecja igra naspram EME CW signalima  ;D

Ali ton je pravi, podsjeca na beacon koji sam nedavno slusao na 24 Ghz u Portogruaru  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cw

Le antenne...
ciao's

9A1Z

Quote from: 9a4qv on 05. May. 2008, 22:16:57
Laci koja je nagrada?
519/057

Ja sam mislio da je to nesto "tanje",  ovo je djecja igra naspram EME CW signalima  ;D

Ali ton je pravi, podsjeca na beacon koji sam nedavno slusao na 24 Ghz u Portogruaru  ;D

QV

Dobro , obećao pa onda moram i održati obećanje.. tu se spominje neko vino pa onda stavljam u nagradni fond jednu posebnu butelju Babića  :)

Zapravo je nakana bila usmjeriti pažnju na broj veza koje kolege rade na 3cm u OK, DL!   60! Gore zbilja ima robe.
Moramo izmisliti IOCA  ili kak se već to zove ali na 3 cm pa da nam dođu na more. ( Mike mislim na tebe )

73s Luci
Luci, 9A1Z

9a3bhe

Mala reportaza sa Kapavca, JN85WL gdje je ekipa 9A6K, istina malo smrznuto ali ipak uspjesno, odradila 9A VHF/UHF/SHF contest (slike su na webshots.com, kliknite na fotografiju za uvecanje i za ostatak albuma):

Kulise

70cm lijevo i 2m desno

Postavljenje opreme:

Prolazno vrijeme je dobro, priustilli smo sebi malo odmora:

9A4WT i 9A3BHE, zavrsne pripreme na sekciji 2m

9A3SO na 70cm

Dok prvi bodovi padaju slobodni clanovi ekipe "dime"

9A5SG i najprecizniji rotator ikada vidjen za 23cm

a evo i PPSa za 23cm

9A5SG, 9A4WT, 9A3BHE, 9A3SO

neki bi nas nazvali imenom kolege sa ove slike zbog smrzvanja na planini ali ti ne znaju sto je to ham spirit...

9a4wt

Ovaj na zadnjoj slici nam je bio sef PPS-a
I nek oni cirkusanti ne misle da samo oni doli imaju tovare ima i nas tovara.
73 9a4wt
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater

9a2d

Bogme lijepo, dječaci.
A jel ovaj vaš šef PPS-a radio sa fiksne lokacije ili iz portabla?

73 de 9a2d

9a4wt

Kefa ovo nam je sef pps-a za porabl rad.
73

9A2WA

Bravo  "momciiiiiiii" ,vidim da ima cirkusa i kod vas gore...... :D :D :D :D
Drago mi je za vezu....
Čujemo se  ;)
Pozdrav odozdal ;D
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9a6c

Kad već idemo u detalje - ima  li smetnji od onih silnih parabola u pozadini?

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A4TM

Rotator za 23cm me je dojmio nadam se da moze izdrzati tezinu antene za 23cm hi..(do sada najprecizniji koji sam vidio)
Momci svaka cast.
73,Mario 9a4tm.

9a4wt

Sto se tice parabola ima dosta smetnji ali kad se stavi gluh uredjaj onda se moze raditi.
Na 2 metra nije tako strasno ali na 23 cm su strahovite smetnje
na 70 cm smo imali uredjaj s predpojacalom pa dok nismo stavili solo uredjaj nismo mogli ni raditi
ali nije nam to smetalo bitno da se malo odradilo i da smo pobjegli malo u prirodu bice drugi puta bolje samo da nas posluzi zdravlje jedino sto nevalja je da se mjesalo pivo malo Karlovacko malo Pan malo Osjecko pa opet i ponekad presjeces s rakijicom da dodjes sebi ali to se radilo samo u subotu a u nedjelju smo bili fini i nismo konzumirali opojna sredstva zbog radi 0 promila.
73 9a4wt