U PORE?U STARTAO APRS DIGIPITE 9A0XPO-11

Started by 9a2ri, 13. September. 2007, 18:19:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2ri

Pozdrav paketaši
Danas u Poreču startao DIGIPITER za APRS  9A0XPO-11 na frekv. 144,800 Mhz
Momentalno je postavljen kod mene doma a u skoro če biti postavljen na neku bolju lokaciju.
Vidim da već sada je koristen od par gosti iz DK koje borave u okolici Poreča.
U nadi širenja APRS pozdrav paketašima
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a4qv

Tulio pozdrav,

Ja cu vjerovatno danas (subota) od 10-12 sati testirati lokaciju gdje ce biti postavljen aprs digi, vrtiti cu ui-view u digi modu da vidim kako ce to ici, i koliko ce to pokrivati.

Sa Skitače nisam čuo 9A0XPO-11, takodjer ni sa lokacije staroga grada veceras.
Skitača se pokazala kao dobra lokacija ali za Talijane  ;D, ima dosta polja tako da lokacija nije dobra za nas, i nema linka prema s5, stari grad Labin je nesto bolja lokacija za nas.
Jos cemo vidjeti.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A4OE

Danas sam dobio e-postu od kolege Jorga OE6VHF

Hello OM's!

I want to congrat you for your APRs activity in Croatia!
I was myself in Opatija/Lovran  last week but had no chance to come over an solid APRS Digi! (look at the attached jpg file ->APRS coverage)

Hopefully your engagement will occour more APRS activity in 9A. I personally know 4 other OE Stations which are actually near Zadar and Split which can only work APRS via RS0ISS.

Well I want to thank you again for the first Digi in Porec!! 

I send you this email because of your comments in the 9a vhf i-net forum. I'm sorry but I speak no croatian so I don't understand most of your comments there.

If you need any help on APRS let it me know.
I'm Sysop an Co-Sysop of the following Austrian APRS-Digis: OE6XVR,OE6XLR,OE6XWR-11,OE6XKG-10,OE6XZG,OE6XRR

I can provide you UI-digi example config files of our Digis.
If you want you can also click at www.positionsreport.de for a fine online APRS worldwide.  Also you can click at www.db0anf.de ->APRS-Server  for fine APRS statistics...

So best regards and wishes from my side!!

Joerg, OE6VHF

Head of ÖVSV VHF-management OE6

9a2ri

Pozdrav Damire
Jucer si mi spominjao da si zainteresiran za neki traker, moi jos nisam uspio ga srediti nesto pak mi nece delati a to sigurno interni GPS. Ali sam mislio ti predloziti ovo http://thedigitalham.com/tdhwiki/UTNT V3 mozda si ga vec vidija ali nikad se nezna
Pozdrav 73
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9A4OE

Kako sada stvari stoje mislim da cu se odluciti na TinyTrak, jos moram negdje iskopati hex fajl za upisati u mikrokontroler. Najprije sam mislio raditi kao sto je tvoj, ali neznam gdje nabaviti gps modul CCA550JZ1.

Damir

9a2ri

Pozdrav Damire
Za nabaviti  GPS  CCA550JZ1 ja nislim da ih prodaje Iztok iz LJU ako te bas zanima mogu se tocno informirati i saznati i njegov br mobitela
Javi ako stvarni zelis ga imti
CAO 73
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a2ri

Pozdrav svima
Eto danas DIGIPITER za APRS postavljen na pravu lokaciu to jest na zvoniku Porecke crkve, ta lokacija nije bas definitivna ali za tu zimu dok se to testira bit ce tu u gradu na dohvat ruke.
Nadam se da ce biti interesa za taj nacin rada.
73
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a2ko

Hvala!!!

Povjesni trenutak forzza Istria.
Ma ca bi mi bez vas, je ca je da Vas nema trebalo bi Vas izmisliti.
ATV , ECO LINK, APRS uvjek prvi a ja za Vama.
Hvala i fiori za sinjorine i sinjore ;D
Eduard 73

9a4qv

Tulio pozdrav,

Evo vidim te vec par dana, testirao sam nesto lokacije i najvjerojatnije ce 9A4QV-11 biti postavljen za pocetak u starome gradu (kod zvonika).
Jucer mi je stigao postom Eprom (nozice totlano posavijane)tako da to polako sredjujem.
S56OA se cuje dobro, tako da ce to ici, moram jos jednom veceras provjeriti kako ide prema tebi direktno sada kad je to na zvoniku, prije te nisam cuo direkt, ako je to ista lokacija di je i repetitor onda ce to malo stucati.
Budemo vidjeli.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2ri

Pozdrav Adam
Drago mi je da si dobio eprom i ako je malo ostecen, ti znas kako ide nasa posta nije ni cudo da su dosli u takvo stanje , i ja sam ga dobio sav zgazen ali sam ga uspio poravnat i stavio sam ga odmah u eprom programator da vidim ako dela i odmah sam si presnimio parametre tako ako treba sta menjati za buduce imam ga sada i na fail. Sta se tice moje i tvoje lokacije nije u opce bitno da se oni medju sobon cuju , bitno je da moi ili tvoi pokrije dobru zonu tako da se pokrije cijelu istru. Bilo bi dobro jos nesto podici u blizini Pule tako bi sigurno pokrili totalno i sigurno cijelu istru i dio kvarnera. A oni bi preko drugih medju sobno komunicirali i raznjenjivali podatke. Sada imam posla sa onai moi tracker koi mi ne dela u stvari nesto mi ne funcionira oko GPS jer emitira paket koje kaze da nema podatke od GPS. Pokusat cu ga srediti tako da mogu malo testirati i digia iz mobila.
Bit ce mi drago vidijeti i tvoju zvijedicu na APRS
Cao 73 
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a4qv

Tulio pozdrav,

Dakle ista stvar kao i kod mene, dobro si napisao, eprom je bio zgažen, i kad sam ga ravnao, samo sam cekao kad ce puknuti koja nozica, naravno, sjetio sam se i postara i njihove rodbine  ;D

Zvjezdica je aktivna od veceras, sa moje kucne lokacije, eprom sam gurnuo na mjesto WA8DED i sada to ide sa magnetinkom i 40w, TNC2_MV, TH-26e, vidjeti cemo nocas ko ce sta proci.

Se cujemo, pozdrav

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9a2ko

Adame, nesto nije ok sa moduliranjem samo val nosioc u Crikvenici signal vrlo jak hi..
Cestitke "EPURSI MOVE" lele da me mama cuje rekla bi moj je Eduardo jako pametan.
73 EVIVA APRS ;D

9a4qv

Edi hvala na obavijesti  ;D
Evo veceras sam to rijesio, problemi sa spajanjem tnc i th-26e,
nakon modifikacije "zvjezdica" se pojavila na findu i google aprs.

Eto, zelim ti pun ekran, naravno preko rf porta!!
9A4QV-11 running now (in my qth location)

TNC2-MV doniran od strane Martina 9A3GE
EPROM isprogramiran od Branka S57C
RF equipment by 9A4QV

Edi, TNC-2H radi samo na 9600 i to je g3ruh, tako da od njega nema nista za aprs jer ga ne mozes podesiti na 1200, onog drugog sam tek otvorio i moram vidjeti kakav je to "artwork".

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9a2ko