PRAVILA NATJECANJA "IARU I. REGION 50 MHz CONTEST"

 

ORGANIZATOR NATJECANJA - Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju sve postaje iz zemalja članica I. regiona IARU-a. Postaje u kategoriji više operatora mogu rabiti samo jednu pozivnu oznaku tijekom natjecanja. Sudionici natjecanja dužni su raditi u duhuhamspirita i u skladu s uvjetima iz svoje radiodozvole, sa snagom ne većom od maksimalno dopuštene za 50 MHz u zemlji natjecatelja (u 9A to je maksimalno 50 W). Postaje koje rade sa special high power licencijom ne mogu biti u plasmanu natjecanja.

 

KATEGORIJE

A - Jedan operator-bez pomoći drugih, koristeći se svojom vlastitom opremom i antenama, a može raditi s bilo koje lokacije

B - Više operatora (natjecateljski timovi i klupske postaje)

Dopušten je maksimalno jedan signal na opsegu u bilo kojem trenutku. Nije dopuštena promjena jednom odabrane lokacije tijekom natjecanja.

 

NADNEVAK NATJECANJA - Treći puni vikend u lipnju svake godine.

 

VRIJEME NATJECANJA - Od 1400 UTC u subotu do 1400 UTC u nedjelju.

 

VEZE - Sa svakom postajom dopuštena je samo jedna veza, neovisno o tome je li postajafiksnaportabl ili mobilna. Ako je s jednom postajom tijekom natjecanja rađeno dva ili više puta, priznaje se samo jedna veza, a sve ostale veze trebaju jasno označene kao duple i bodovane s nula bodova. Ne priznaju se veze preko aktivnih repetitora, kao ni veze telefonijom održane u telegrafskom dijelu opsega (od 50,000 do 50,100 MHz).

 

VRSTE RADA I FREKVENCIJE - Dopuštene vrste rada su A1A, A3E i F3E, uz strogo pridržavanje IARU-ova band-plana za 50 MHz. "DX-prozor" od 50,100 do 50,130 MHz smije se koristiti isključivo za interkontinentalne veze.

 

RAZMJENA PODATAKA - U vezama se izmjenjuje ocjena čujnosti po RS(T) skali, redni broj veze koji obvezatno počinje od 001 i puni WW lokator (svih 6 karaktera).

 

BODOVANJE - Veze se boduju na principu 1 km = 1 bod. Konačni prijavljeni rezultat mora biti jasno prikazan na zbrojnom listu.

 

NATJECATELJSKE PRIJAVE moraju biti dostavljene nacionalnim UKV menadžerima za natjecanja najkasnije 8 dana nakon održanog natjecanja.

Postaje koje rade u kategoriji više operatora moraju to i jasno naznačiti. Obvezatna je izjava o pridržavaju pravila ovog natjecanja.

Dnevnik treba dostaviti ISKLJUČIVO u elektroničkom obliku (EDI format) na:

http://www.hrvhf.net/ u rubriku „Contest" -> UPLOAD EDI

ili

E-mail adresu:    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

PRAVO TUMAČENJA OVIH PROPOZICIJA ima organizator natjecanja, čija će odluka biti konačna. Svako nepoštivanje ovih propozicija ili nepoštivanje band-plana I. regiona IARU-a može dovesti do diskvalifikacije natjecatelja. Bilo koji pogrešno zaprimljen podatak veze bit će kažnjen gubitkom bodova.

 

NAGRADE - Pobjednik u svakoj kategoriji bit će nagrađen diplomom. Pobjednik u 9A u svakoj kategoriji bit će nagrađen peharom i diplomom, a diplomu s naznakom plasmana dobit će sve postaje iz 9A koje pošalju log nacionalnom menadžeru.

 

HRS UKV contest koordinator                                 9A UKV manager

Krešo Bišćan, 9A2HM                                             Darko Grubić, 9A6ARP